Картонът се използва широко в ежедневието ни от почти всички. По-специално картонът често се използва като опаковъчен материал. Всеки път, когато придобием ново устройство или атрибути от интериора, внасяме нова партида картон в къщата, някой го съхранява и събира прах в складове, гаражи или балкони, което се нарича „да го пазя за всеки случай, може да е полезен“? Други просто го изхвърлят в кошчетата за боклук.

В производствените предприятия, магазини, складове картонът се използва в още по-голям мащаб. Всъщност най-често транспортирането на продукти и стоки се извършва чрез опаковането им в картонени кутии. Но, за съжаление, картонът не е много издръжлив. Много често се къса, намокря се, става неизползваем и по-нататъшното му използване не е възможно. След това най-често се изхвърля на сметища. Но това отношение към този вид отпадъци е крайно неразумно.

Какво да се прави в такъв момент? Свържете се с фирма containers.bg вашият партньор в извозването на строителни отпадъци и боклука в София. Доверете се на опита и изберете доказана фирма с повече от 20 години опит в бранша.Изберете подходящият размер контейнер и направете заявка онлайн още сега.

Можете да върнете картона за рециклиране с нашата фирма.

Можем да приемем картона като отпадъчна хартия за неговото рециклиране, но в този случай той трябва да отговаря на редица изисквания за качество, регламентирани от стандарта:

  • Минималното съдържание на примеси, процентът на които не трябва да надвишава 5%.
  • Картонът не трябва да е мокър;
  • Върху картона не трябва да има чужди елементи (дърво, метални части, пластмаса).
  • Ако картонът не отговаря на посочените изисквания, можете просто да поръчате услугата за рециклиране на картон.
  • Ако е необходимо, нашите специалисти ще дойдат и ще вземат картона за по-нататъшно изхвърляне.
  • Всичко, от което се нуждаете, е просто да се обадите или да оставите заявка на уебсайта на фирмата и ние ще се свържем с вас, за да обсъдим всички условия.
  • Ще получавате изгодна оферта, като същевременно давате голям принос за опазването на околната среда.

Нашата фирма е лицензирана от българското законодателство за извозване на всякякви строителни битови и промишлени отпадъци. Ние разполагаме с няколко камиона и доста богат набор от контейнери за отпадъци от битов и строителен характер. Контейнерите, които предлагаме са еднакви както за строителни отпадъци, така и за битови и производствени отпадъци.

Цялата ни техника е съобразена изцяло с натовареният градски трафик и невъзможността за намиране на свободно пространство за поставяне на контейнер за отпадък. Много наши клиенти ни задават въпроса, има ли ограничение за това какъв отпадък ще бъде изхвърлян. Може да се изхвърлят всякакви отпадъци, без никакви ограничения.