Независимо дали сте професионалист или дори собственик на жилище, който прави някои ремонти или озеленяване, важно е да имате план за изхвърляне на строителни отпадъци и извозване на отпадъци . Има големи глоби, свързани с неправилно и неподходящо изхвърляне на отпадъци, като например изхвърляне. Просто пропуснете притесненията и наемете контейнер за извозване на строителни отпадъци . 

 

Може би се чудите как да изхвърлите строителните отпадъци. Е, имате късмет, тъй като тази статия ще разгледа често срещаните строителни и домашни отпадъци и как можете да ги изхвърлите.

 

Какво да правим със строителните отпадъци?

Строителството неизбежно произвежда отпадъци и както проучихме, важно е да знаете как да изхвърляте строителните отпадъци. Някои материали трябва да бъдат рециклирани, а други ще бъдат изхвърлени по други методи, като например депониране. Преди да изпратите отпадъците си направо на сметището, помислете дали тези материали все още могат да ви предложат, тъй като е важно да използвате повторно и рециклирате всеки материал, който можете.

 

Тухли, зидария и бетон

Независимо дали сте занаятчия или собственик на жилище, който прави някои ремонти, има материали, които можете да използвате повторно. Например отпадъци от тухли, зидария и бетон могат лесно да се използват повторно. Може би имате работа по озеленяване, която трябва да свършите, натрошеният бетон е идеалният материал за подпорни стени, дренажни системи и дори повдигнати градински лехи. Освен това работи като чудесна алтернатива на чакъла. Ако сте специалист на строителна площадка, запълването трябва да се използва почти навсякъде. Натрошените и разбити бетонни материали работят добре като пълнеж. Придобиването на материал за запълване, който може би вече имате на място, спестява разходи и време.

 

Дървен материал

Излишната дървесина е друг отпадъчен материал, който лесно може да бъде преназначен. Може би имате зелен палец, тогава опитайте да използвате всякакви стари дървени отломки, за да изградите рамката на градинско легло. Ако си падате повече по DIY проекти, направете нещо полезно. Например, можете лесно да изградите рафт за книги, кутия за инструменти или нощно шкафче. Възможностите са почти неограничени с това, което можете да правите с дървен материал. Само имайте предвид, че не можете да изгаряте или мулчирате обработен дървен материал, тъй като той съдържа много химически продукти, които са опасни за вас и вашите растения.

 

Как да изхвърляме строителните отпадъци?

Управлението на отпадъците се простира до нещо повече от повторно използване на някои материали, но и до правилното изхвърляне на материалите. Най-добрият начин за изхвърляне на строителни отпадъци е с контейнер за строителни отпадъци под наем. За да знаете как да изхвърляте правилно строителните отпадъци, сортирайте вашите суровини в различни групи:

 

Общи отпадъци

Общите отпадъци се състоят от строителни отпадъци, които могат да бъдат разградени. Можете да заредите бетон, метали, тухли, зидария, пластмаса, дървен материал, хартия и картон. Общи битови отпадъци като кухненски съдове, предмети за баня, стари декоративни предмети и т.н. също могат да бъдат изхвърлени. Бетоните ще бъдат натрошени, за да бъдат рециклирани за инертен материал, пластмасите могат да бъдат рециклирани в PVC уреди, а металите ще бъдат намалени и рециклирани. Всички материали, които не подлежат на рециклиране, като третиран дървен материал, ще бъдат сортирани и изхвърлени правилно.  

 

Зелени отпадъци

Зелените отпадъци са всичко, което сте извадили от градината си; всякакви биоразградими материали на растителна основа. Това включва плевели, трева, листа, кора, дървени стърготини, клони и остатъци от резитба. Можете да изхвърляте зелени отпадъци в контейнер под наем. 

 

Сега, когато разбирате по-задълбочено как да изхвърляте строителните отпадъци, е време да се свържете с нас от Containers.bg. Ние предлагаме широка гама от услуги за изхвърляне на отпадъци с контейнер под наем, които са бързи, надеждни и рентабилни.

 

Ние гарантираме, че вашите отпадъци се изхвърлят по отговорен начин, като стриктно спазваме държавните закони за строителни отпадъци. Като използвате нашите услуги, вие ще сте сигурни, че изпълнявате своята роля за опазване на околната среда.