Наемането на контейнер за отпадъци е лесно и може би си мислите, че попълването му е също толкова лесно, нали? 

Но знаете ли как да попълните контейнер за боклук правилно?

Има малко повече от това да хвърляте всеки нежелан боклук, до който можете да се докопате. 

Има няколко опасения, които включват безопасността, както и гарантирането, че парите ви ще си струват. Ние от Контейнери БГ сме тук, за да гарантираме, че вашият процес на изхвърляне на боклук протича възможно най-гладко, така че прочетете с нас, за да научите как да пълните контейнер като професионалист!

 

  1. Не препълвайте

Лесно е да се увлечете, когато пълните контейнер за изхвърляне на битови и строителни отпадъци и го препълвате. Добра идея е да използвате ръба на контейнера като индикатор за това кога е пълен. Препълнените контейнери за боклук са особено опасни по пътищата. Може да не знаете, но разхлабените отломки са склонни да излетят и потенциално да причинят повреда или дори нараняване. Ако смятате, че имате много отпадъци, изберете по-голям размер на контейнера или наемете втори контейнер.

 

  1. Първо тежки предмети

Поддържането на центъра на тежестта нисък е начинът, по който пълните контейнера за отпадъци по правилния начин. Отново контейнерите трябва да се транспортират и високият център на тежестта ги прави податливи на обръщане. Всякакви плоски предмети като дърво и бетон трябва да се поставят първи, заедно с тежки и големи обемисти предмети. С по-леките предмети и по-малките боклуци, подредени отгоре. 

 

  1. Придържайте се към правилните отпадъчни материали

Знаете ли вида отпадъци, от които искате да се отървете? Ще искате да сте сигурни, че го знаете, за да можете да наемете правилния контейнер. Отпадъците трябва да отиват на определени места, като например за запълване на обекти или преработвателни предприятия за рециклиране. Всички опасни материали, като азбест, химикали, масла и пестициди, ще трябва да бъдат изхвърлени от специалисти по отстраняване. 

Общи контейнери за боклук: всичко, което може да се разгради от вашите домакинства, като дърво, пластмаса, хартия и метали. 

Контейнер за зелени отпадъци : зелените отпадъци се състоят от биоразградими материали, като трева и изрезки от растения, клони, листа, плевели, кора и дървени стърготини. 

Промишлени и търговски контейнери за отпадъци : за големи задачи, като строителство и строителни обекти. За това имаме по-големи контейнери.

  1. Дължината на контейнера е това, което се брои, а не височината

Когато пълните кошчетата си , мислете хоризонтално, а не вертикално. Опитайте се да не подреждате предмети и боклук директно един върху друг, а подреждайте настрани. В противен случай бързо ще стигнете до ръба на контейнера за отпадъци. Това е често срещан проблем, срещан на работни места, където няколко работници поставят предмети в контейнера. Инструктирайте работниците как правилно да поставят боклука в наетия контейнер за извозване на отпадъци

 

  1. Разбийте обемисти предмети

Колкото по-малък е артикулът, толкова по-лесно се опакова. Предмети със странни форми като мебели оставят много въздух и губят място. Извлечете максимума, като разделите по-големите елементи.

 

С картонените кутии това е просто, просто откъснете лентата и я сгънете. С мебели и дървени кутии, вземете чук до него и отстранете гвоздеите и поставете парчетата в плоскост. 

 

  1. Дръжте тежестта равномерно разпределена

Извозване на контейнери, които са били заредени неравномерно, са също толкова опасни, колкото и контейнерите, които са препълнени. Връщаме се към транспорта, но той е много важен. При всеки камион товарът трябва да бъде равномерно разпределен, за да се гарантира, че самият камион няма да се преобърне на пътя. За безопасността на шофьора и всички останали на пътя, пълнете контейнерът равномерно. Лесно е да запълните равномерно. Ако имате тежък предмет в единия край на скоба, изравнете го, като поставите друг в противоположния край. 

 

Както казахме, попълването на контейнер под наем за изхвърляне на строителни и битови отпадъци е лесно, стига да вземете под внимание няколко неща. Сега е време да се свържете с нас за вашия контейнер под наем в град София ! Ние предлагаме широка гама от решения за извозване на отпадъци и ще вземем контейнера в рамките на 5 дни.