Когато обмисляте ремонт на дома, проект за озеленяване или сериозно цялостно пролетно почистване, вероятно не е първото нещо, което ви идва на ум как ще изхвърлите боклука и отломките. Но всичко, от което се отървете, трябва да отиде някъде и контейнерът със стандартни размери в уличката просто няма да ви помогне. Когато планирате голям проект за дома, има голям шанс да се наложи да вземете голям контейнер за боклук, за да се справите с всички битови и строителни отпадъци.

Има множество размери контейнери за отпадъци , от които да избирате, така че е важно да изберете този, който отговаря на вашите нужди, в противен случай рискувате да нямате достатъчно място или да платите повече за голям контейнер за боклук, когато бихте могли да изберете по-малък размер. Разбира се, няма формула, която да ви казва точно колко място ще ви е необходимо, но има фактори, които трябва да имате предвид, които ще ви помогнат при решението ви за избор на контейнер за отпадъци. Обикновено контейнери за отпадъци  под наем варират от 4 до 10 кубични метра.

Как да преценим

Дори грубата оценка на обема на вашите отпадъци може да улесни този процес, така че ако можете да го направите, най-добре е да използвате ролетка и просто да изчислите дължината, ширината и височината на вашата купчина боклук. Но не забравяйте, че съдържанието не е задължително да лежи перфектно в контейнера за боклук. Обемните предмети може да заемат повече място, отколкото си мислите, така че се препоръчва да изберете по-големия размер, ако сте между две възможности. По-добре е да имате твърде много място, отколкото да нямате достатъчно.

Попитайте експертите

Добрата новина е, че не е нужно да гадаете за всичко; има професионалисти, които могат да помогнат! Ако това е строителен проект и сте наели изпълнител, попитайте какъв размер контейнер биха препоръчали или се свържете с компанията за контейнери под наем. Забележка: Винаги съобщавайте какво планирате да изхвърлите в наетия контейнер за битови или строителни отпадъци. Това не само ще им помогне да направят препоръка, но ще им даде възможност да обяснят, че определени обикновени домакински и строителни материали се считат за опасни и трябва да се изхвърлят по различен начин.

Сега, след като знаете основите на избора на правилния размер контейнер за боклук, можете да го отметнете от списъка със задачи за подготовка на проекта – навън със старото и навътре с новото!