konteiner-za-otpadatsi-v-sofia

Много жители в градските апартаменти погрешно вярват, че отпадъците от ремонта могат да бъдат изхвърляни в обикновените контейнери за боклук, които има във всеки двор.

Но всъщност не е така. Контейнерите за битови отпадъци са предназначени само за твърди битови отпадъци, които включват обикновени отпадъци, генерирани в ежедневието.

Строителните отпадъци не принадлежат към категорията на твърдите отпадъци и по закон те не могат да се изхвърлят в контейнерите в близост до къщата.Съставът и обемът на това, което може да бъде изхвърлено в близост до къщата, е строго регламентиран по специални документи.

Например, жител на добре поддържана градска жилищна сграда може да произвежда до 260-280 кг или 1,4-1,5 кубически метра отпадъци годишно, а по време на ремонта често се генерират много повече: строителни отпадъци, стари мебели, оборудване.

Някои мениджърски компании поставят в близост до сградите специални бункери с голям обем, в които могат да се хвърлят фрагменти от тухли, парчета бетон, счупени хладилници и дивани и други ненужни, но обемисти и тежки отпадъци. Но не във всеки двор може да се намери такъв бункер, така че проблемът с изхвърлянето на отпадъците ще трябва да решите сами.

Недобросъвестните граждани на етапи изхвърлят тежки торби по обикновените сметища. Или ги извозват извън града и ги оставят в най-близкия горски масив. Това заплашва не само с угризения на съвестта, но и огромната глоба.

От гледна точка на закона би било правилно да се извозват боклуците на сметището. Това може да се направи самостоятелно или с участието на специализирана фирма.

Ако има само няколко торби с отпадъци, тогава извозването може да се извърши с кола. Но ако има много строителни отпадъци или е особено обемно, тогава не можете да го извършите без камион. Малко хора имат собствен камион или приятели, които са готови да помогнат безплатно.

Наемането на камион не е евтино, особено ако депото, където е разрешено рециклирането на строителните материали, е далеч от дома. И ще трябва да плащате отделно за зареждане: наемане на хамали или добри съседи.

Много по-евтино, по-разумно, по-бързо и лесно – да поверите извозването на отпадъци на специалистите: например, нашата фирма. Нашата фирма е лицензирана от българското законодателство за извозване на строителни битови и промишлени отпадъци. Ние разполагаме с няколко камиона и доста богат набор от контейнери за отпадъци от битов и строителен характер. Контейнерите, които предлагаме са еднакви както за строителни отпадъци, така и за битови и производствени отпадъци. Практиката ни показва, че 4 кубиковите контейнери са най-предпочитани за отпадъци генерирани в следствие на малки ремонти. За по мащабни проекти се използват 7 кубикови контейнери. Нашите камиони са най-ново поколение, което ни позволява да извозваме различните кубатури с един камион. Професионалистите ще поемат върху себе си всички притеснения относно товаренето и транспортирането на отпадъците до специално определените места.