building-5286822_640Препълнени контейнери, изхвърлен водопровод и планини от торби със строителни отпадъци, стари мебели и ненужни домакински уреди на контейнерни площадки.

Повечето граждани добре знаят, че контейнерите са проектирани изключително за твърди битови отпадъци. Въпреки това, в строителните форуми често може да се намерят въпроси: „Колко строителните отпадъци могат да се изхвърлят в контейнери?“ или „Как да се отървем от строителните отпадъци?“.

Поръчайте контейнер във фирма containers.bg или, ако нямате толкова много боклук, поръчайте камион. В тази ситуация това е най-удобният вариант. Първо, товарачите на фирмата сами ще извадят и натоварят всичко. Второ, всяка уважаваща себе си фирма има разрешителни за извозване и изхвърляне на боклука. Така че, всичко ще се извърши без глоби. И трето, фирмата извършва рециклиране на строителни отпадъци. Така, обръщайки се към специализирана фирма за събиране на боклук, вие ще получите качествено изхвърляне на отпадъците.

ЗАЩО НЕ Е разрешено да се изхвърлят строителните отпадъци в контейнерите?

Според жилищния кодекс извозването на строителни отпадъци не е включено в списъка на комуналните услуги, които се заплащат от всички нас. Така че, плащайки за събиране на боклука, плащате само за извозването на твърди отпадъци.

Така че в повечето случаи гражданите са длъжни сами да извозват строителни и обемисти отпадъци. Изключение правят само онези, които са сключили отделно споразумение и допълнително плащат за тази услуга.

Санкции за нарушаване на правилата за събиране на боклука

Жителите нямат право да изхвърлят строителни и обемисти отпадъци в контейнери! Подобни действия са административно нарушение, за което се налагат глоби.

В някои случаи могат да бъдат налагани глоби на фирмата, която нарушава законовите норми по отношение на строителните отпадъци.

Все пак глобите са глоби, но човек трябва да вярва на съзнанието на нашите граждани. В Европа, към която всички обичат да се позовават, никой не би посмял да изхвърли строителни отпадъци на неподходящо място. И въпросът тук са не само високите глоби. Въпросът е съзнанието.

Нашата фирма за извозване на отпадъци е с дългогодишен опит в сферата на транспортните услуги. Специализирани сме в доставка и наем за извозване на строителни отпадъци с контейнери. Разполагаме с действащ лиценз по закона за управление на отпадъците(ЗУО). Нашите камиони са последно поколение, а контейнерите за отпадъци, чисто нови. През определено време, всички контейнери за боклук се подменят с нови. Това гарантира за отличното изпълнение на поетите ангажименти. Притежаваме над 200 броя контейнери за строителни и битови отпадъци и четири камиона за боклук. Всички наши клиенти са спечелени с много труд и качествено изпълнение на поетите ангажименти.

Коректността и специалният подход водят за спечелването на всички наши настоящи и бъдещи клиенти.