Един от най-големите проблеми на нашето поколение е пластмасата

Всички имаме нужда от решение за това. Въпреки това изглежда не можем да намерим такъв.

Какво ще стане, ако обаче се доближаваме до намирането на начин да сложим край на пластмасовите отпадъци ?

Ние сме една от най-успешните столични транспортни фирми за събиране и извозване на отпадъци, е тук, за да проучи няколко възможни решения на „пластмасовия проблем“.

И така, по-долу са някои от нашите любими и най-новите иновации, които биха могли да сложат край на пластмасовите отпадъци.

Естествена опаковка.

Изработване на рециклируем материал, който може да замени многослойните опаковки на пластмасова основа. Новия материал имитира начина, по който природата използва малко молекулярни съединения, за да създаде издръжливи структури.

 Пластмаса на дървена основа.

Във Финландия Центърът за технически изследвания на VTT е създал компостируем, многослоен материал от горски и селскостопански странични продукти. Това има потенциал да се използва за създаване на хранителни торбички за редица продукти, включително мюсли, ядки, сушени плодове и ориз. 

Екологични / компостируеми покрития.

Известен институт за изследване на силикатите наскоро изобрети покритие на базата на силикат и биополимери, което може да се използва в няколко приложения за опаковане на храни, заменяйки пластмасовите продукти. Това ново покритие може да подобри работата на екологично чисти опаковки на био основа, които обикновено не могат да осигурят хранителните продукти с необходимия минимален срок на годност.

Ние  намираме тези идеи за страхотни и наистина вярваме в техния потенциал.

От нашата фирма за извозване на отпадъци се стремим за поддържане на  екологичен подход към отпадъците, което е причината, поради която бихме искали да видим повече идеи като тези, които се разработват.