konteiner-4-kubika-tovari

Купихте си нова къща и се опитвате да решите какво да запазите от старата. Преди да опаковате, трябва да се съсредоточите върху премахването на ненужните боклуци, които могат да добавят допълнителни полета в хода ви. Ако наистина мислите за това, има няколко елемента, които вероятно дори не можете да си спомните защо все още ги имате. Все още не сте сигурни от какви боклуци да се отървете, преди да се преместите? Не сте сами. Хора точно като вас се борят с това какво да пазят и какви боклуци да хвърлят в разтоварващия се контейнер всеки ден. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да решите какво да класифицирате като боклуци и какво искате да запазите.

Разгледайте нещата си

Запазването на вашите неща или решаването, че са боклуци, които трябва да се изхвърлят, се свежда до тяхната полезност и състояние. Ето няколко неща, които могат да ви помогнат да определите какво да запазите и какво да изхвърлите във вашия контейнер за наем.

  • Това нещо, което редовно използвате?
  • В работно състояние ли е?
  • Избледнява ли, разкъсва се, има ли плесен или се напуква?
  • Има ли някаква сантиментална стойност?
  • Опасност ли е за безопасността в сегашния си вид?

Отговорът на тези въпроси може да ви помогне да разберете кои елементи са важни за вас или са полезни и тези, които попадат строго под заглавието на боклука.

Документи

Трябва да отделите време за сортиране на стари кутии в гаража или тавана, за да видите какво има вътре в тях. Възможно е да имате важни финансови документи, правни документи или стари семейни снимки, съхранявани в картонени кутии. Тази част от изчистването на боклука трябва да се извърши внимателно. Не е лесно да получите копие от акт за раждане или акт за дома, който се опитвате да продадете. Можете да изхвърлите акт или право на собственост в настоящия си дом, което означава, че ще трябва да прекарате часове или дни, за да оправите всичко, преди да можете да продадете дома си. Ако случайно изхвърлите стари семейни снимки, които не са цифрови и не са сканирани, означава никога повече няма да видите тези изображения. Бъдете много внимателни, докато изхвърляте боклуци; никога не знаете какво има вътре в тях.

Заслужава ли си транспортиране?

Дори ако нещо е в изправност, ако не го използвате, или то ще отнеме много място, трябва да се изхвърли във вашия контейнер под наем.