В резултат на живота винаги има определен процент продукти, стоки, които вече не могат да се използват. Жителите на жилищни сгради генерират голямо разнообразие от отпадъци. В зависимост от произхода и спецификата, всички те са разделени на три основни категории:

  • твърди домакински или общински ТБО;
  • едрогабаритни;
  • строителни.

Първата група включва стоки, които са загубили своите потребителски свойства. ТБО се събират и транспортират от общински фирми. Списъкът включва хартия, органични вещества (остатъци от храна), пластмаса, дърво, стъкло, кожа, каучук, текстил и метал.

Другата категория, се формира в процеса на потребление – едрогабаритни. Този термин се отнася за артикули, при които поне един от размерите (широчина, височина, дължина) надвишава 50 см. Това включва домакински уреди, мебели, водопроводно оборудване, спортно оборудване, стари блокове за прозорци и врати, довършителни материали.

След основен ремонт или преустройство се образува строителен отпадък, който трябва да бъде премахнат от самия наемател. Съгласно това определение са подходящи метални конструкции, тухли, газови блокове, бетон, мазилка. Можете да наемете специализирана фирма за транспорт, или да сключите споразумение с тях.

Тази фирма може да помогне за решаването на въпроса със строителните отпадъци. Собственикът трябва да се свърже с фирмата, която отдава контейнери и помага при изхвърлянето на отпадъците. В резултат на това ще бъде поставен специален контейнер за събиране на отпадъците в двора.

Старите довършителни материали, ВиК оборудване, конструкции на прозорци и врати, класифицирани като твърди отпадъци, се отстраняват със специализирана фирма, която ще премахне своевременно всичко ненужно срещу нормална цена. Сключвайки директно договор, собственикът ще знае точно времето и цената на услугата. Освен това можете да поръчате извозването на боклука с хамали, които внимателно ще опаковат и изнесат всичко ненужно.

Транспортните фирми разполагат със собствен Автопарк. Тоест те предоставят на клиента всякакъв вид специална техника, включително товарачи и специални платформи. Като допълнителна опция се предлага екип от товарачи. Фирми притежават всички лицензи и разрешителни (например за шофиране в дворове).

С професионален превозвач собственикът на жилищна сграда ще се отърве от много проблеми. Първо, можете да поръчате транспорт в удобно време (обикновено има отстъпки през нощта). На второ място се предоставят контейнери за събиране за дългосрочно отдаване под наем – донася ви се контейнер, който пълните при необходимост. На трето място, фирмата изпраща мотокар или екип от професионални хамали при поискване.