Когато повечето хора говорят за „отпадъците от двора“, те не мислят за тревните площи и листата по отношение на техните предимства и спестяване на разходи. Но трябва.

Интересното при всички органични отпадъчни материали е, че повечето от нас традиционно ги събират, натъпкват в зелен варел за отпадъци и след това повторят процеса след няколко седмици. Но всички тези „боклуци“ и отпадъци от двора всъщност са полезни.

Може би си мислите: „Страхотно! Значи вече не трябва да натрупвам всички тези неща?“

Е, не съвсем.

Как органичните отпадъци от двора се възползват от вашето външно пространство

Първо, вероятно не бива да използваме термина „дворни отпадъци“.

Що се отнася до вашия двор, всички органични вещества, включително листа, окосената трева и подрязване на двора, могат да бъдат използвани повторно и рециклирани. Всъщност рециклирането във възможно най-голяма степен в собствения ви двор елиминира необходимостта от използване на торове на химическа основа , които могат да бъдат източник на токсичен поток.

Някои от основните съставки, от които се нуждаят вашите тревни площи и други растения за озеленяване, са хранителни вещества, предимно азот, фосфор, калий. В по-малки количества повечето треви и други растения също се нуждаят от калций, магнезий и сяра.

рециклиране на отпадъци

Вместо да използвате химически или дори торове на органична основа от магазина, можете да използвате повторно това, което вече имате под ръка, за да подхраните тревата и растенията си.

Както посочва една статия,

„Вместо да събирате отломките от трева след косене, оставете ги на тревата, където те ще се разложат и ще възвърнат хранителните вещества обратно в почвата. Просто се уверете, че избягвате да косите тревата по-малко от един инч.

Друг чудесен начин за повторна употреба са сухите листа или натрошените дървесни отпадъци. Можете да ги използвате, за да направите мулч. Разстелете мулча на тънки слоеве около основата на растенията. Това предотвратява растежа на плевелите, задържането на вода и добавя хранителни вещества обратно в почвата и регулира температурата на почвата. Можете да направите същото с окосените треви. „

 

Много хора преоткриват предимствата на компостирането, особено за рециклиране на техните парцели и органични отпадъци. Няма нищо ново в компостирането и много хора винаги са следвали практиката, но се наблюдава възраждане сред повечето собственици и наематели на жилища с дворни пространства.

 

Смята се, че остатъците от битови храни и битовите отпадъци от двора съставляват около 20 до 30 процента от това, което се изхвърля в потока от отпадъци в бързо намаляващите депа. Чрез пренасочването на всички тези органични отпадъци в контейнери за компост е възможно да се направи значително намаляване на количеството отпадъци, които се обработват.

Основната полза от компоста е, че това е органичен материал, който може да се добави към почвата, за да помогне на растенията да растат. Този материал включва твърди неща като сухи листа и клонки. По отношение на компостирането тези материали се наричат ​​“кафяви“.

Всички „меки“ органични отпадъчни материали като изрезки от трева, отпадъци от зеленчуци, остатъци от плодове и утайка от кафе, които могат да бъдат добавени към вашата купчина компост, са известни като „зелени“. За повечето от нас ние генерираме тези отпадъчни материали редовно, което прави доста лесно стартирането на контейнер за компост.