konteineri-za-otpadasiФирмите, занимаващи се с извозване на отпадъци и строителни материали, предлагат на клиентите различни форми на взаимодействие.

Регистрация по телефона (или чрез уебсайта) на заявка за камион и товарачи (при необходимост). В определеното време работниците идват и сами изнасят отпадъците от апартамента, товарят го в камион и го откарват на сметището.

Монтаж на контейнер в близост до мястото на изхвърляне на отпадъците на клиента, който да стои до напълването му (или приключване на ремонтните и довършителните дейности). Когато се напълни, фирмата изнася контейнера и го изхвърля. Ако ремонтът още не е приключил, пак ще докарат празния контейнер.

Кой вариант е по-удобен и изгоден – решете сами въз основа на плана за ремонт, продължителността на ремонта и естеството на отпадъците, които ще се изхвърлят.

След като сте решили къде можете да изнесете строителните си отпадъци, измислете как да ги подготвите за събиране и изхвърляне. Някои фирми могат да откажат услуга, ако клиентът не я опакова по определен начин. За това се използват:

  • платнени торби за многократна употреба, които могат да се пълнят многократно;
  • кутии от здрав картон (за леки довършителни материали с малки размери);
  • подсилени полипропиленови торби за многократна употреба за счупени тухли, арматура и други неща (продават се в битовите отдели на магазините).

Не е нужно да харчите пари за картонени кутии: потърсете ги във всеки магазин – те ще ги дадат безплатно и ще ви бъдат благодарни, че сте ги отървали от излишната отпадъчна хартия.

По-добре хамалите да вземат опаковани строителни отпадъци директно от вашия апартамент. Не ги поставяйте на площадката и не ги съхранявайте в двора, за да не дразните съседите – ще трябва да живеете в една сграда с тях дълги години. Не разваляйте отношенията, не започвайте квартала с кавги и скандали.

Как се определя цената на услугата?

Изчислението се основава в кубични метри или на тон товар. Крайната цена може да бъде повлияна от:

  • използване за товарене на специално оборудване (товарачи, трактори, манипулатор, кран);
  • използване на товарачи;
  • отдалеченост на обекта от мястото на обработка (оползотворяване);
  • размери на товара (когато е обемист).