Някоя стара гума тук и там може да се превърне в сладка кашпа или епична люлка от гуми, но твърде много гуми има наоколо. Това е голям трън в очите — да не говорим, че изхвърлянето на гуми може да бъде голямо предизвикателство.

Защо правилното изхвърляне на гуми има значение

Почти една четвърт от гумите за скрап завършват на сметищата всяка година. Тези гуми могат да повредят покривалата на сметищата, които намаляват миризмите, вредителите и други опасности. Вместо това рециклирането на гуми може да защити околната среда от вредни емисии.

Защо не можете да изхвърляте гуми в боклука

Има много закони и разпоредби относно това как да изхвърляте гумите. Гумите за скрап са обемисти и не са биоразградими. Те заемат големи количества място в сметищата.

Обикновените пътнически гуми, каквито може да намерите на собствената си кола, обикновено съдържат стоманени ремъци, които сметищата не могат да обработват.

Натрупаните гуми могат да причинят неконтролируеми пожари, които освобождават опасни газове, тежки метали, масло и други замърсители в околната среда, застрашавайки човешкото здраве.

car-tyres

Рециклирайте старите си гуми с един от тези проекти

Люлка на гума

Люлката с гуми е лесно и забавно допълнение към задния ви двор . Ако вече имате гума, всичко, от което се нуждаете, за да завършите работата, е бормашина, въже и здраво дърво.

За да започнете този проект, почистете старата гума с машина за почистване под налягане.

След това пробийте дренажни отвори в долната част на гумата, за да избегнете събирането на дъждовна вода.

Поставете тежко външно въже върху здрав клон на дърво с дебелина най-малко 8 инча. Удвоете въжето над клона.

Плъзнете двата края на въжето през центъра на гумата и около горната част на гумата два пъти. Регулирайте гумата, докато стъпи на желаната от вас височина.

За да завършите, завържете възел.

Боядисани саксии от гуми

Друга идея е да покажете любимото си саксийно растение в използваните гуми. Въпреки че гумите са подходящи за отглеждане на цветя, те не трябва да се използват като саксии за нещо годно за консумация поради химикалите, които съдържат.

Първо, добра идея е да пробиете дренажни отвори в дъното на гумите.

След това боядисайте гумата в желания цвят и я оставете да изсъхне.

Завържете гумата на въже и я прикрепете към дърво или веранда.

След като виси здраво, поставете цветята си вътре. Ако използвате истински растения, напълнете долната половина на гумата с пръст, преди да поставите цветята.

Гуми за упражнения

Някои фитнес зали имат тревни площи с достъп до оборудване за упражнения с гуми. Големите гуми са най-добри за повечето упражнения, но помислете дали да не попитате местната фитнес зала или парковия район дали ще приемат гумите ви със среден размер.