местене на дома

Подготовката за преместване може да бъде плашеща. Къде изобщо да започнеш? Събрахме няколко съвета, за да улесните малко вашето преместване.

Предварителната подготовка е ключова

С колко време разполагате?

Ключово място, от което да започнете, когато разглеждате местене на дома, е колко време ще ви отнеме и кога трябва да излезете от старото си място и да влезете в новия си дом. Никога не подценявайте продължителността на опаковането на вещите си. Начертайте план на играта и позволете известно време, когато обмисляте хода си.

Когато създавате списъци, също е добра идея да създадете бюджет. Някои неща, които трябва да вземете предвид в бюджета си за преместване, включват: ако обмисляте движещ се екипаж, струва ли си да закупите движеща се застраховка, както и различни консумативи като колички и одеяла, ако го правите сами.

С предварително зададен план за преместване вече ще бъдете много по-ефективни и готови за вашето преместване.

Малко по малко

Започването по-рано е ключово за повечето премествания, така че започнете с разхвърлянето на стая по стая. Време е да се отървете от всички онези предмети, натрупани през годините, или дрехи, които не сте носили от месеци.

Препоръчваме да ходите стая по стая, за да не се претоварвате и да улесните по-задълбочената работа. След като стесните всички предмети в дома си, които си струва да се преместят, тогава това няма да се почувства толкова поразително.