Все повече хора се замислят за екологично чисти методи за изхвърляне на отпадъци. С пластмасата, стъклото, отпадъчната хартия и метала всичко е вече съвсем ясно, но органичните отпадъци трябва да се изхвърлят в контейнера за „смесени отпадъци“, което означава, че отиват на сметището. Там, без достатъчно кислород, органичната материя се разлага до 50 години и в процеса произвежда метан, един от най-опасните парникови газове.

 

Не всяка кутия или контейнер е подходящ за съхранение и изхвърляне на хранителни отпадъци. В предприятията за производство на храни, по-специално, е необходимо да се използват контейнери за събиране на хранителни отпадъци, които отговарят на специални стандарти и изисквания. По-специално, контейнерите трябва да бъдат екологични, хигиенични и издръжливи.

 

Фирмите предлагат широка гама от контейнери за хранителни отпадъци. Продуктите са изработени от хранителна пластмаса и отговарят на необходимите стандарти. Продуктите на този производител се използват в много предприятия, занимаващи се с анаеробна преработка на отпадъци. Асортиментът включва различни контейнери за хранителни отпадъци, например можете да закупите дизайни с:

  • опаковъчна подплата;
  • капаци, които осигуряват херметично затваряне на контейнера;
  • издатини, които осигуряват лесно съхранение;
  • дренажни тапи на дъното за оттичане на течността
  1. Лесно почистване.
  2. Имунитет срещу съдържание. Материалът на контейнера не трябва да влиза в химическа реакция с отпадъците и техните производни.
  3. Хигиена.

Контейнери за хранителни отпадъци. Изхвърляне на хранителни отпадъци в контейнери

Хранителните отпадъци включват всички хранителни продукти, които са негодни за консумация: остатъци от суровини от производството, стоки с изтекъл срок на годност от магазините, обелки, остатъци и неконсумирана храна. Най-голямата част от хранителните отпадъци са отпадъци, генерирани по време на производството, съхранението и продажбата на продукти.

Продажбата на продукти с изтекъл срок на годност, хвърлянето на остатъци в контейнер и храненето на животни с неликвидни продукти е забранено. Следователно, във фирмите, които генерират хранителни отпадъци, въпросът за изхвърлянето на суровини и хранителни отпадъци е остър. Кухненските отпадъци, отпадъците от кетъринга и хранителните отпадъци от животински произход, които вече не са предназначени за консумация от човека, трябва да се изхвърлят чрез контейнер за хранителни отпадъци. Осигурено е разделното събиране на зелени биоотпадъци в покрайнините на София. Биоотпадъците от училища, детски градини, детски кухни, търговски обекти и др. се изхвърлят на Площадка „Хан Богров“  На Площадка „Хан Богров“ е изградена инсталация за биологично третиране, която включва: компостиране на биоразградими отпадъци и на зелени отпадъци.