Възприемането на устойчив начин на живот включва повече от просто рециклиране и пестене на енергия; обхваща и отговорното извозване на мебелите. Неправилното изхвърляне не само води до значителни глоби, но и представлява сериозна заплаха за околната среда. Полагайте съзнателни усилия да се справяте отговорно с вашите мебелни отпадъци и да допринесете за по-зелено бъдеще. Ето какво трябва да знаете.

Въздействието върху околната среда от неправилното изхвърляне на мебели 

Мебелите се произвеждат с помощта на голямо разнообразие от материали, от пластмаси и метали до синтетичен текстил, пяна и пълнеж. Често има обработен дървен материал, както и дъска. Това обикновено не са биоразградими материали и много от тях съдържат химикали, които са опасни за околната среда. Някои от тях се разпадат на по-малки парчета и навлизат в околната среда, която може да попадне във водните пътища, да отрови почвата и в крайна сметка да стане част от хранителната верига за животни и хора. 

Тъй като тези материали се разграждат бавно, те тихо създават парникови газове и отделят токсичност в околната среда за дълъг период от време. Това ги прави много по-опасни от други предмети. 

Извозване на мебели и едрогабаритни отпадъци с контейнери

Едно от най-очевидните предимства на отговорното изхвърляне на строителни отпадъци и мебели с контейнери е, че намалява количеството отпадъци, които се озовават на нерегламентирани места. Екологично отговорното изхвърляне и управление на отпадъците са от решаващо значение за благосъстоянието на нашата планета

Ремонт и обновяване на мебели

Мебелите са създадени да издържат и стига да се поддържат добре, можете да продължите да ги използвате с години, драскотините придават характер и дори евтини части могат да бъдат ремонтирани или обновени. Старите библиотеки във вашата всекидневна може да не изглеждат страхотно в новата ви къща, но можете да ги пребоядисате и да ги използвате като място за съхранение на играчки, да организирате килера си или дори в бараката или гаража, за да организирате инструменти и оборудване. Като удължите живота на вашите мебели, вие спестявате пари за закупуване на нови артикули и намалявате количеството отпадъци, които в крайна сметка оказват влияние върху околната среда. 

Продавам или заменям мебели

Независимо дали намалявате или ремонтирате, вашите мебели може вече да не ви вършат работа. В този случай, вместо да се отървете от него, можете да го продадете или да опитате да го размените с някого. Никога не знаете кой търси това, което имате и има точно това, от което се нуждаете. Има много  онлайн пазари, където можете да правите сделки. Освен това можете да пазарувате в магазините за употребявани стоки, вместо да купувате нови мебели, когато му дойде времето. 

Отговорно изхвърляне на мебели и едрогабаритни отпадъци

Наемане на фирма за извозване на строителни отпадъци с контейнери е чудесен начин да изхвърлите всичките си мебели, без да се притеснявате къде ще попаднат. Не забравяйте да изберете фирма с добра репутация, която дава приоритет на правилното управление на отпадъците. 

Нашата фирма Containers.bg за извозване на отпадъци в София може да ви помогне за извозване на стари мебели и едрогабаритни отпадъци на ниска цена в удобен за вас график за извозване на отпадъците.