slide6

Строителни отпадъци

Активното строителство днес се осъществява в почти всеки град: особено в столици, регионални центрове, както и в развиващите се малки градове. Когато един град се изгражда и подобрява, винаги е добре, но в процеса на промени се появяват много строителни отпадъци – дори и най-малката конструкция не може без тях.

Следователно навременното извозване на строителните отпадъци днес се превърна в една от основните дейности на специализираните фирми, отговорни за чистотата, рециклирането на отпадъци.

Строителните отломки се образуват по време и на ремонта в малък апартамент. Не е изненадващо, че по време на външния ремонт на сгради, конструкции, се събират големи купища боклук и отпадъци, които се натрупват на големи строителни площадки, ако не се извозят навреме.

Строителните отпадъци трябва да се отделят от другите видове отпадъци: домакински, промишлени и др.

Ето защо, за да спестите време и пари е необходимо да се обърнете към нашата фирма containers.bg, която е лицензирана от българското законодателство за извозване на строителни битови и промишлени отпадъци. Ние разполагаме с няколко камиона и доста богат набор от контейнери за отпадъци от битов и строителен характер. Ще осигурим компетентно извозване на строителните отпадъци.

Какво е строителния отпадък?

Това са всякакви строителни отпадъци, възникнали при ремонт, събаряне и изграждане на сгради, както и останките от стари конструкции, материали за декорация и много други видове. Дори строителният прах е боклук, който трябва да бъде отстранен и изхвърлен: този прах може да бъде токсичен и може да бъде вреден за здравето на много хора, ако се натрупва на строителните площадки. Много видове боклук и строителни отпадъци включват токсични съединения, които са особено опасни за деца и хора с хронични респираторни заболявания.

Днес е възможно да се поръчат на специализираните фирми не само извозването на строителните отпадъци, но и почистването на територията. Предоставя се и услуга като събиране на боклук при повикване на клиента – това е много удобно, тъй като можете да се свържете със фирмата по всяко време на деня.

Домакински боклук

Отстраняването на битовите отпадъци е не по-малко важно: въпреки че този вид боклук не заема много място, той може да създаде не по-малко проблеми от строителните отпадъци, ако не се отървете от него навреме.

В процеса на човешкия живот възниква огромно количество домакински боклук и отпадъци – само един човек е в състояние да остави до 2 кг различни видове отпадъци: твърди, меки, течни.

В момента нашата фирма използва модерна технология, удобни пластмасови контейнери, които не създават шум, както е било в миналото. Ето защо можете да поръчате извозването на домакински боклук по всяко време, когато е удобно – включително през нощта или в ранните часове. Разходите за извозване на битовите отпадъци могат да бъдат намалени чрез сортирането им: например хвърляне на хранителни и твърди отпадъци в различни контейнери. Това улеснява тяхното отстраняване и последващо изхвърляне.

Промишлени отпадъци

Промишленият боклук е друг вид боклук, който изисква задълбочено почистване, извозване, сортиране, рециклиране и изхвърляне. Днес промишленият боклук може да бъде поръчан в големи количества, като се използва оборудване с големи размери или боклукът може да се изнася редовно, без да се чака да се натрупа. Може да сключите договор с фирмата за боклук и да получите изгодни отстъпки.

Премахването на промишлени отпадъци е доста различно от извозването на битови и дори строителни отпадъци. Факт е, че този вид боклук има напълно различни, специални характеристики, така че извозването му и изхвърлянето им трябва да се извършва в съответствие с определени предпазни мерки, правила и разпоредби, за да се изключи опасността за другите. Промишлените отпадъци могат да бъдат токсични и дори силно токсични, опасни не само за здравето, но и за живота, затова за транспортирането му трябва да се използва само специално оборудване, което гарантира спазването на всички санитарни и екологични стандарти.

Поръчката за извозване на промишлени отпадъци трябва да се извършва само в лицензирана фирма, която има право на този вид работа.