obemisti-otpaduciНезависимо дали имате разрешение за почистване на къща, офис или градински отпадъци, от решаващо значение е да изхвърлите правилно отпадъците си.

Ако отпадъците се изхвърлят неправилно, това може да окаже отрицателно въздействие върху околната среда и да навреди на дивата природа.

Съществуват множество правила за изхвърляне на отпадъци, така че може да стане доста объркващо както за физическите лица, така и за бизнеса.

Продължавайте да четете, за да откриете какво е класифицирано като обемист отпадък и как можете правилно да го изхвърлите.

Какво представляват обемистите отпадъци?

Обемните отпадъци са материали или предмети, от които искате да се отървете, които са твърде големи, за да се поберат във вашето кошче.

Така че това може да бъде всичко – от мебели, електрически уреди и велосипеди до килими, прозорци и градински отпадъци.

Как да изхвърляме битови и търговски обемисти отпадъци

Както вече споменахме, има много правила за изхвърляне на отпадъци, които трябва да се спазват. В противен случай може да има правни последици, както и вредно въздействие върху околната среда.

Ето няколко начина, по които можете законно да изхвърлите обемистите си битови и търговски отпадъци.

Дарете за благотворителност

Добър вариант за изхвърляне на вашите обемисти отпадъци е да ги дарите за благотворителност, ако е безопасно да го направите.

Например, ако имате стар диван, който е в добро състояние, но надграждате, свържете се с местна благотворителна организация и те ще съберат този артикул безплатно и ще го доставят на някой в ​​нужда.

 

Имайте предвид обаче, че предметите трябва да са в безопасност и да са в работно състояние, ако планирате да ги дарите за благотворителност.

Използвайте услуга за връщане на търговец на дребно

Често търговците на дребно вече предлагат услуга за обратно връщане на своите клиенти.

Това означава, че те ще премахнат и изхвърлят старите ви обемисти отпадъци, ако купувате нов продукт от тях.

Така че, следващия път, когато купувате по-нов хладилник, пералня или диван, консултирайте се с бизнеса дали те предлагат услуга за обратно връщане.