otpadatsiУчените твърдят, че всяка кофа за боклук или контейнер за боклук е пълнен с бактерии, които могат да причинят белодробни или други заболявания за хората, чийто имунитет е слаб. В същото време особено опасни са органичните отпадъци, в които се появяват гъбички от рода Aspergillus и други гъбички, чиито спори могат да причинят тежки алергии. За да избегнете подобни проблеми, се препоръчва боклука да се извозва възможно най-често.

Струва ли си да се „борите“ сами с боклука?

Помните ли как в детството хвърляхме лампи в огъня, за да се чуят по-късно „изстрели“ , а ние се превивахме от смях? Мама и татко ни обясняваха колко са опасни тези летящи парчета, които могат да попаднат в нас? Сега, може би ние също обясняваме на децата си, че огънят „не е играчка“. Но днес не говорим за пожарна безопасност, а за вредите, причинени от изгарянето на боклука.

Рядко сортираме боклука, заедно с картофените обелки можем да изхвърлим както счупен термометър, така и изгоряла крушка. Следователно твърдите отпадъци в съвременния град съдържат повече от сто от най-опасните химически съединения – багрила, пестициди, живачни съединения, оловни соли и подобни вещества. И ако органичните отпадъци могат да бъдат изгаряни, то изхвърлянето на лампи и домакински уреди подлежат на строг контрол и спазване на строги изисквания. Дори обикновените батерии могат да станат опасни, ако не бъдат откарани навреме до съоръжението за рециклиране.

Във всеки бизнес са необходими професионалисти

Всичко това предполага, че извозването на боклука може да доведе до сериозни последици. В България има много фирми, които следят за чистотата на улиците и навременното извозване на боклука, неговата обработка и изхвърляне. Може да организирате редовно извозване на отпадъците, като се свържете със с нас containers.bg – вашият партньор в извозването на строителни отпадъци и боклука в София. Доверете се на опита и изберете доказана фирма с повече от 20 години опит в бранша.

Предлагаме достъпни цени, пристигаме с подходящ автомобил и контейнер в удобно за вас време.

Огньовете в близост до кофите за боклук продължават да димят, тровят околната среда и ни пречат да се наслаждаваме на чист въздух и не децата го палят. Понякога само лек дим от паднали листа ни кара да изпитваме носталгия. Но щом мъглата се спусне или поръси слаб дъждец, димът се превръща в задушаващ смог, който се отразява неблагоприятно на здравето ни.

Между другото, американските учени са установили, че ако изгаряте собствения си боклук всеки ден (важно за селските райони), можете да нанесете много повече вреда от малка инсталация за изгаряне на отпадъци. Това се дължи на ниската температура на пожара, при която се отделят силно опасни химически съединения и вредни вещества.