environmental-protection

Пролетта е идеалното време да освежите дома си и да се отървете от целия прах и мръсотия, които могат да се натрупат през по-студените месеци. Най-добрата част от пролетното почистване е, че не трябва да е скъпо или разрушително. В тази статия ще ви покажем как да почистите дома си без никакви вредни химикали или пластмаси.

Много хора правят пролетно почистване всяка година, за да почистят основно домовете си и да изхвърлят предмети, които вече не използват или не се нуждаят.

#1. Намаляване, повторно използване и рециклиране

Ако почиствате бъркотията в дома си по време на пролетно почистване, помислете дали да дарите предмети или да ги рециклирате. Обичайните елементи, които могат да бъдат рециклирани, са хартия, картон, алуминиеви и метални кутии, пластмасови бутилки и кани.

Можете да дарите предмети, като стари обувки, дрехи, спално бельо и кърпи. Друг вариант е да наемете контейнер под наем за извозване на отпадъци в град София, който да побере всичките ви отпадъци.

#2. Направете почистващи консумативи за многократна употреба

Можете да използвате повторно някои обикновени домакински предмети за почистване или други цели, за да намалите отпадъците. Поставете равни количества филтрирана вода и бял дестилиран оцет в буркан или друг съд с плътно затварящ се капак и добавете етерични масла, които харесвате. Поставете стари тениски, които са нарязани на квадрати в течността и извадете една от тях и изстискайте излишната влага, за да ги използвате. Можете да ги перете и използвате повторно и да ги съхранявате в сместа за антибактериални кърпички на върха на пръстите си.

#3. Повторно използване и повторно предназначение на домакински предмети за пролетно почистване

Вместо да използвате хартиени кърпи за почистване и след това да ги изхвърляте, помислете дали да не използвате стари кърпи или  стара тениска с любимия си препарат за почистване на стъкла, за да почистите прозорците си. След това можете да хвърлите материала в пералнята и сушилнята и да го използвате отново и отново, като създавате по-малко отпадъци.

#4. Отървете се от електронни отпадъци/големи проекти

Електронните отпадъци са електронни отпадъци от стари компютри и друга електроника. Можете да почистите гаража и офиса си, за да се отървете от всякаква електроника, която вече не се използва или не работи правилно в контейнер за боклук. Почти всички предмети, от които искате да се отървете, могат да се поберат в контейнер за отпадъци под наем и можете да работите със собствено темпо, за да го напълните.

Свържете се с нас за услуги за изхвърляне на строителни и битови отпадъци с контейнери под наем.