konteineri-za-otpadasiГолемите дървета могат да бъдат красиво допълнение към нечий имот. Въпреки това, пренебрегването на тези красоти, съчетано с бури или силни ветрове, също може да създаде кошмар на собственика на имота. Правилната поддръжка на застаряващо или растящо дърво ще помогне да се гарантира безопасността на имота.

Клоните, които растат близо до покриви, прозорци и електропроводи, са потенциал за проблеми. Важно е да отрежете клоните, които достигат прекалено много, а понякога дори да премахнете по-големите клони. Ако опасността са електропроводи, не се опитвайте да се погрижите сами за това. Свържете се с местната община или електрическа компания и ги уведомете. Ако трябва да премахнете умиращо дърво, защото сте забелязали нашествие от болести или насекоми, също е важно да се свържете с местните агенции. Те могат да ви помогнат да определите дали лечението е възможно и да го документирате, в случай че е част от по-голямо огнище в общността.

Въз основа на количеството дърво, което трябва да премахнете, каква част от него вече е на земята и вашето ниво на опит с верижни триони и брадви, може или не може да искате да се заемете с този проект сами. Независимо дали сте решили да привлечете професионалисти, за да свалите дървото безопасно на земята, ще трябва да помислите и какво да правите с дървото, след като падне. В зависимост от повредата и вида на дървесината има възможност за рециклиране на поне част от дървесината. Един от най-ефективните начини за рециклиране на повалени дървета и клони е чрез мулчиране. Това може да изисква наемането на мулчер или дробилка за дървесина и както винаги подходящо оборудване за безопасност, като защита на очите и ушите. Ако нямате полза от мулча у дома, можете да потърсите местни фирми или организации, които помагат с проекти за съживяване на общността.

Повече от вероятно няма да можете да рециклирате цялото дърво и в зависимост от това как е паднало, може да се наложи да го изхвърлите цялото. Най-чистият и безопасен начин за изхвърляне на по-големи количества боклук и отпадъчни материали е чрез наемане на контейнер за боклук . Много компании за контейнери за боклук могат да изпълнят поръчка в рамките на 42 часа или по-малко, а контейнерът за боклук може да остане във вашия имот седмица или повече, позволявайки на вашия проект да се движи с вашето темпо. Той също така ви дава специфична зона за всички отпадъци, вместо да се събират на и около работното ви място, което може да увеличи възможността от злополука.

Без значение каква част от проекта решите да поемете без помощта на професионалисти, уверете се, че сте проучили внимателно стъпките и съветите за безопасност. Също така се уверете, че комуникирате със съседите, когато говорите за премахване на големи дървета, тъй като това може лесно да засегне тези линии на собственост, които са в обхват.