малка стая

Максимизиране на пространството във вашата всекидневна

Докато по-малките домове могат да ви ограничат в по-малко пространство, има някои съвети и идеи, които могат да ви накарат да се почувствате сякаш живеете в много голямо пространство. Трябва да сте съобразителни с пространството си по толкова много начини. За да увеличите максимално пространството в хола си, например, трябва да помислите за закупуване на открити мебели за крака, за да придадете на стаята си отворено усещане. Също така трябва да помислите да монтирате телевизора си върху камината или на стената, за да няма място, което е затрупано. Стратегическото изграждане чрез избягване на обемисти места за съхранение на плаващи рафтове и вградени библиотеки ще ви направи по-организирани в по-малкото пространство.

Увеличете максимално пространствата в кухнята и банята

Закачете магнитни ленти във вашата кухня под горните шкафове, за да закачите общи прибори и да спестите място. Използвайте пространството с отворена стена като плаващи рафтове за съхранение на общи предмети като тенджери, тигани и някои леки уреди.

За вашата баня трябва да помислите за оптимизиране на пространството върху вашата тоалетна. Можете да направите това, като вземете единица за съхранение, която се побира над тоалетната или закупите плаващ рафт. Можете също така да освободите подовото пространство в тоалетната, като изберете мивка на пиедестал или обикновена плаваща суета, за да направите банята да се чувства по-голяма. Може да искате да поставите кошници под плаващата суета, за да съхранявате допълнителни кърпи. Добавянето на огледало може да бъде фин начин за създаване на илюзионно пространство, защото огледалата отразяват светлината и я правят по-привлекателна. Инсталирането на джобна врата е друг начин за оптимизиране на вашето домашно пространство. Спестява място в сравнение с традиционната врата, която се вмъква в банята, за да заеме малко място.

Максимизиране на пространството в спалнята

Закупете многофункционални мебели като табла с вградени рафтове за книги или обикновена рамка за легло с чекмеджета, за да добавите малко място за съхранение в спалнята си, без да компрометирате стила и пространството си. Осветяването на спалнята ви с окачването на стенни аплици от двете страни на леглото ви може да добави малко функционално осветление към спалнята. Почистването на гардероба ви е друг начин за добавяне на повече пространство към спалнята ви. Трябва да останете по-организирани с по-малък килер, следователно трябва да посетите гардероба си и да премерите.